Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

De Olympische Zomerspelen van 2020 gaan toch naar Tokio, dat is het besluit van de Olympiade . Eerder had Tokio ook al de spelen georganiseerd in 1940 en 1964. Juist daarom is de keus voor Tokio extra verrassend. Andere steden die ook in de race waren, zoals Istanbul en Madrid, zouden voor het eerst een spelen mogen organiseren.
 
Vooral voor Istanbul kwam de klap hard aan, daar de stad al vijf jaar op rij een Olympische Spelen probeert te winnen. Bij de eerste voorronde viel Madrid af waarna de eindstrijd tussen Tokio en Istanbul ging. Veel mensen vinden het onterecht dat Tokio voor de derde maal een spelen mag organiseren, voor Japan is het zelfs de vijfde keer dat ze de Olympische Spelen mogen organiseren. 
 
Omdat Tokio recent weer te maken had met een nucleaire ramp, en dus volgens experts het eventuele bestralingsgevaar van sporters en bezoekers niet kan voorkomen, is de keus omstreden. Door de ramp zou Tokio ook de veiligheid en gezondheid van de sporters niet kunnen garanderen. Dat Tokio toch is gekozen, was dan ook een grote verrassing.
 
Critici wijten het afvallen van Istanbul aan het feit dat het een moslimland is. De Olympische Spelen zijn nog nooit in een land met overwegend veel moslims georganiseerd.
 

Toon meer artikelen van deze auteur

Login of registreer om een reactie te plaatsen