Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

alt

Het communistische Noord-Korea wil een federatie genaamd ‘Turan’ oprichten. Turan is een federatie van Turkstalige landen, in Turkije wordt deze droom nagestreefd door de Grijze Wolven. De naam Grijze Wolven is een synoniem voor de politieke partij MHP in Turkije. Eerder waren er al berichten dat de zoon van de inmiddels overleden Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-il, openlijk zijn steun aan de Turkse Grijze Wolven had uitgesproken

Nu deze 28-jarige Kim Jong-un zijn vader Kim Jong-il heeft opgevolgd, lijkt hij concreet werk te willen maken van zijn ambitie om Turan te realiseren. Dit werd eerder al duidelijk toen er een geheime diplomatieke delegatie uit Noord-Korea naar de Turkse hoofdstad Ankara werd gestuurd. Deze toenadering werd waarschijnlijk gerealiseerd na druk van Kim Jong-un zelf. De delegatie was het tweede contact tussen Turkije en Noord-Korea in ruim tien jaar tijd.
 
Kim-Jong-un zou tijdens zijn opleiding in Zwitserland, waar hij studeerde aan de International School of Berne, in contact zijn gekomen met de Turkse minderheid aldaar. In Zwitserland, Duitsland, België, Nederland en Frankrijk is een vrij grote Turkse diaspora aanwezig, waarvan velen de Grijze Wolven-ideologie steunen. Door deze Turkse diaspora zou Kim Jong-un overtuigd zijn van de Turks-Koreaanse verwantschap, beide talen behoren namelijk tot de Altaïsche taalfamilie. Hij zou zich nu dan ook actief willen inzetten voor het realiseren van de Turkse Unie, waartoe alle landen waar het Turks dan wel een aanverwante taal van het Turks gesproken wordt, zouden moeten behoren.
 
Alhoewel er al langer geruchten rondgingen dat Kim Jong-un een fanatieke Grijze Wolf was geworden, kwam het pas in het nieuws nadat er foto’s opdoken van Kim Jong-un waar hij meedeed aan manifestaties en optochten van de Grijze Wolven tijdens zijn studententijd. Nu Kim Jong-un officieel zijn vader heeft opgevolgd als leider van Noord-Korea, lijkt hiermee ook het pad van Noord-Korea te zullen veranderen van het communisme naar het Pan-Turkisme.
 

Reacties   

 
#1 Mustafa 09-04-2012 08:45
Dejavu.
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen