Fout

De zoon van de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-il, heeft openlijk zijn steun aan de Turkse Grijze Wolven uitgesproken. De 28-jarige Kim Jong-un is de jongste zoon van Kim Jong-il, maar wordt desondanks gezien als de opvolger van zijn vader. Nu Kim Jong-un een fervente aanhanger blijkt te zijn van de Grijze Wolven, is er veel commotie ontstaan over de aanstaande rol van Noord-Korea in de Turkse Unie die de Grijze Wolven al jarenlang willen realiseren tussen de verschillende Turkse volkeren.

Kim Jong-un zou tijdens zijn opleiding in Zwitserland, waar hij studeerde aan de International School of Berne, in contact zijn gekomen met de Turkse minderheid aldaar. In Zwitserland, Duitsland, Belgie, Nederland en Frankrijk is een vrij grote Turkse diaspora aanwezig, waarvan velen de Grijze Wolven-ideologie steunen. Door deze Turkse diaspora zou Kim Jong-un overtuigd zijn van de Turks-Koreaanse verwantschap, beide talen behoren tot de Altaïsche taalfamilie. Hij zou zich nu dan ook actief willen inzetten voor het realiseren van de Turkse Unie, waartoe alle landen waar het Turks dan wel een aanverwante taal van het Turks gesproken wordt, zouden moeten behoren.

Alhoewel er al langer geruchten rondgingen dat Kim Jong-un een fanatieke Grijze Wolf was geworden, kwam het pas in het nieuws nadat er foto’s opdoken van Kim Jong-un waar hij meedeed aan manifestaties en optochten van de Grijze Wolven tijdens zijn studententijd. Nu Kim Jong-un door zijn vader officieel is aangewezen als zijn opvolger lijkt hiermee ook het pad van Noord-Korea te zullen veranderen van het communisme naar het Pan-Turkisme.