Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

De zoon van de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-il, heeft openlijk zijn steun aan de Turkse Grijze Wolven uitgesproken. De 28-jarige Kim Jong-un is de jongste zoon van Kim Jong-il, maar wordt desondanks gezien als de opvolger van zijn vader. Nu Kim Jong-un een fervente aanhanger blijkt te zijn van de Grijze Wolven, is er veel commotie ontstaan over de aanstaande rol van Noord-Korea in de Turkse Unie die de Grijze Wolven al jarenlang willen realiseren tussen de verschillende Turkse volkeren.

Kim Jong-un zou tijdens zijn opleiding in Zwitserland, waar hij studeerde aan de International School of Berne, in contact zijn gekomen met de Turkse minderheid aldaar. In Zwitserland, Duitsland, Belgie, Nederland en Frankrijk is een vrij grote Turkse diaspora aanwezig, waarvan velen de Grijze Wolven-ideologie steunen. Door deze Turkse diaspora zou Kim Jong-un overtuigd zijn van de Turks-Koreaanse verwantschap, beide talen behoren tot de Altaïsche taalfamilie. Hij zou zich nu dan ook actief willen inzetten voor het realiseren van de Turkse Unie, waartoe alle landen waar het Turks dan wel een aanverwante taal van het Turks gesproken wordt, zouden moeten behoren.

Alhoewel er al langer geruchten rondgingen dat Kim Jong-un een fanatieke Grijze Wolf was geworden, kwam het pas in het nieuws nadat er foto’s opdoken van Kim Jong-un waar hij meedeed aan manifestaties en optochten van de Grijze Wolven tijdens zijn studententijd. Nu Kim Jong-un door zijn vader officieel is aangewezen als zijn opvolger lijkt hiermee ook het pad van Noord-Korea te zullen veranderen van het communisme naar het Pan-Turkisme.

 

Reacties   

 
#1 Turkic 03-04-2011 17:17
ik vond het een heel leuke site, heb account aangemaakt....


Lang leve Turan!
 
 
#2 Mustafa 03-04-2011 17:43
GökTurks en het Koreaans rijk Koguryo waren goeie handelspartners.
 
 
#3 Mustafa 18-04-2011 13:28
Het Gokturkse rijk (552 – 745) en het Koreaanse rijk (Koguryo 37 v.Chr.-688) waren goede handelspartners. De twee rijken waren beide in Centraal-Oost-Azië.
De Koreanen en de Turken verloren het contact, nadat hun rijken uiteenvielen.
De Turken trekken richting Europa. De Koguryo valt onder een andere Koreaanse dynastie genaamd Silla (Silla is ook een Turkse meisjesnaam, wat een toeval).
 
 
#4 Mustafa 18-04-2011 13:28
Beide volkeren ontmoeten elkaar weer tijdens de Koreaanse oorlog, in de 20ste eeuw.
Turkije stuurde 15.000 soldaten om de Zuid-Koreanen te helpen. Hierdoor is Noord-Korea geen fan van Turkije. Na de oorlog is er sprake van een echt Zuid-Koreaans-Turks Vriendschapsband.
 
 
#5 Mustafa 18-04-2011 13:32
Opmerkelijk is dat de Koreanen, de Turken zien als “bloedbroeders”. Dit hoor of lees je heel vaak bij Arirang News (Koreaanse CNN), ook in Youtube kun je heel veel over de Turks-Koreaanse verhoudingen vinden. Wedstrijd 2002 is een mooi voorbeeld. De president van Turkije (Abdullah Gül) heeft in zijn laatste bezoek aan Korea de term 'bloedbroeders' opgemerkt en hij was daar ook dolblij mee.

www.arirang.co.kr/News/News_View.asp?code=Ne8&nseq=104394
www.arirang.co.kr/News/News_View.asp?code=Ne2&nseq=103906
www.tccb.gov.tr/yurt-disi/254/49654/guney-kore-cumhuriyeti.html
 
 
#6 Mustafa 18-04-2011 13:33
De term 'bloedbroeders' vind ik heel goed klinken. Dit mede omdat de Turken en de Koreanen Altaisch zijn, althans dezelfde taalgroep hebben.
Turkije en Zuid-Korea bouwen samen een nieuw tank-model genaamd “Altay Tank” , is deze naam toeval of niet?
Daarnaast is er een Altay-bijeenkomst in Istanbul waaronder The Korea University of International Studies ook aanwezig zal zijn.
www.youtube.com/watch?v=U_f8M9c9W8E&feature=related
Dat de twee landen met elkaar flirten heeft ook politieke redenen. Daarmee bedoel ik samenwerken op het gebied van science, economie etc. Deze ontwikkelingen zullen er voor zorgen dat het niet bij flirten blijft maar liefde wordt.
 
 
#7 Osman 01-04-2012 12:24
Turkije heeft veel broeders om zich heen maar ze blijven er afstand van houden. Eens in de zoveel tijd is er een bijeenkomst van de turkse landen. Er moet veel meer aandacht aan besteed worden, dit gaat veel tijd kosten omdat er ook nog veel ontwikkeling plaats moet vinden.
 
 
#8 vadimchuk157a 20-02-2022 21:51
Thus the new model of organizational activity strengthens us, in our aspiration of improvement of substantial financial and administrative terms. http://minihumor.ru/index.php?subaction=userinfo&user=vitalij362t
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen