Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

De Russische president Vladimir Putin is met het versturen van zijn open brief naar de Amerikaanse krant The New York Times, een brievenoorlog begonnen. Dat blijkt nu de Amerikaanse senator John McCain een opiniestuk voor de Russische krant Pravda heeft geschreven. Putin schreef in zijn brief het Amerikaanse volk aan en probeerde hen te overtuigen om de Amerikaanse president Obama op andere gedachten te brengen wat betreft de militaire interventie van de Amerikanen in Syrië.
 
In de open brief deelde Putin sneren uit, vooral Groot-Brittannië kreeg een flinke veeg uit de pan. Putin probeerde verder de Amerikanen te overtuigen dat geweld geen oplossing is en dat in Syrië de opstandelingen vooral bestaan uit Al-Qaida-strijders. De huidige regering in Syrië is dan toch het minste van twee kwaden, aldus Putin.
 
Amerika was woedend door de brief, volgens Thomas von der Dunk omdat Amerika gewend is om zich zelf wel steeds te bemoeien met de binnenlandse problemen van andere staten maar zelf nooit deze kritiek willen ontvangen. De woedende reacties gaan nu gepaard met een brievenoorlog waarbij John McCain naar alle waarschijnlijk kritiek op Putin zal spuien.
 

Toon meer artikelen van deze auteur

Login of registreer om een reactie te plaatsen