Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

Vier van de zes verdachten van de gruwelijke verkrachtingszaak in India, hebben hun straf gehoord van de rechter. De openbare aanklager had de doodstraf geëist en de rechter heeft deze inderdaad toegewezen. De verdachten zullen de doodstraf door ophanging krijgen. Verwacht wordt dat ze in hoger beroep zullen gaan.
 

In een Albert Heijn XL aan het Diemerplein in Amsterdam heeft een man kokend heet water in het gezicht van een tien weken oude Husky-puppy gegooid. Volgens de eigenaren van de Siberische wolfsoort, beter bekend als Husky, was de man boos omdat er een hond in de Albert Heijn was. De man beklaagde zich dat honden niet toegestaan waren in de Albert Heijn maar de eigenaren (een moeder met haar jonge dochter) vertelden hem dat de puppy in een tas zat in de winkelwagen en dus niet vrij rondliep.
 

De ruzie tussen de NS en de Italiaanse makers van de snelle treintoestellen Fyra escaleert langzaamaan. De NS heeft van de Italianen geëist dat ze de acht Fyra-toestellen komen ophalen en daarbij ruim 200 miljoen euro terugstorten. De Italianen hebben aangegeven een verbeterd toestel te willen afleveren, terwijl de NS heeft aangegeven daar geen trek in te hebben.
 

De Dow Jones Industrial Average (DJIA) Index – de oudste aandelenindex van de VS en de meest invloedrijke in de wereld – bestaat uit dertig bedrijven en heeft een extreem interessante en moeilijke geschiedenis ten aanzien van het begin, de transformatie en de structurele ontwikkelingen die de index alle attributen heeft gegeven van wat men een Ponzi piramidespel noemt.
 

De Franse president François Hollande heeft van de twee grootste persbureaus in Frankrijk, Agence France-Presse (AFP) en Reuters, geëist dat ze zijn afbeelding moeten verwijderen. Als reactie eisten beide  persbureaus van verschillende media-instellingen dat ze de afbeelding zouden verwijderen.