Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

De positie van Bas Nugteren is onhoudbaar geworden, dat vinden veel mensen in Nederland. Bas Nugteren heeft een dubbelfunctie bij zowel Groenlinks als de Universiteit Utrecht en door geluidsopnamen is gebleken dat hij eind 2011 fel anti-Turkse uitspraken heeft gedaan om Turken te weren van de Universiteit Utrecht.
 
Bij Groenlinks is Bas Nugteren fractievoorzitter van de Provinciale Staten van Utrecht sinds 2006. Vanaf 2003 was hij lid van Groenlinks. Bij de Universiteit Utrecht heeft hij ruim twintig jaar gewerkt, waarbij hij meerdere functies bekleed heeft zoals Hoofd Algemeen Bestuurlijke Zaken en Bestuurssecretaris van het College van Bestuur. Begin 2012, frappant genoeg kort na de geluidsopnamen van eind 2011, heeft Bas Nugteren weer een andere functie gekregen binnen de Universiteit Utrecht als adviseur culturele zaken. Daarnaast is hij directeur geworden bij Sonnenborgh – museum & sterrenwacht in Utrecht.
 
Indien Bas Nugteren bij beide instellingen zijn positie zal behouden, kan dit de schijn opwekken dat beide instellingen hem een hand boven het hoofd houden. Daarbij komt nog dat beide instellingen sowieso een slechte naam hebben als het komt op het voorkomen van racisme en discriminatie tegen Turken. Zo heeft Groenlinks verscheidene sympathisanten van de Koerdische terreurgroep PKK onder zijn gelederen, waaronder (voormalige) Eerste en Tweede Kamerleden, terwijl de Universiteit Utrecht de Koerdische nationalist en uitgesproken anti-Turkse racist Uğur Ümit Üngör in dienst heeft.
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen