Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

Ooit gold journalist Micha Kat als een getalenteerde schrijver en schreef hij voor het Advocatenblad en NRC Handelsblad. Toen Kat echter in 2002 met ruzie vertrok bij NRC Handelsblad, ging het bergafwaarts met de journalist. Hij betichtte de NRC van verschillende onrechtmatigheden en zag een complot om zijn carrière om zeep te helpen.
 
Volgens Kat was dit vooral door de vele rechtszaken die tegen hem geopend werden. Zo was er in 2008 een rechtszaak van de NRC om het boek van Kat ‘Lux, Libertas en Leugens’. In 2008 won Fortis-bestuursvoorzitter Maurice Lippens  een rechtszaak tegen Kat. In 2010 was er een rechtszaak van de vicepresident van de Haagse rechtbank om het nieuwste boek van Kat ‘Topadvocatuur’.
 
Door deze rechtszaken raakte Kat, ondanks wisselende successen in de rechtszaal, aan lager wal. Als wraak begon Kat de website klokkenluideronline waar hij een groot pedofielennetwerk beschuldigde van een complot tegen Kat zelf.
 
Sindsdien leidt Micha Kat volgens zijn advocaat aan waanideeen. “Mijn cliënt heeft serieuze angstproblemen waarvoor hij zich laat behandelen”, aldus zijn raadsman Gerard van der Meer die tevens vertelde dat Micha Kat “voortdurende angst voor terreur en arrestaties” heeft. Kat voelt zich vooral bedreigd door een “joods-radicale organisatie”.
 
Dit zou vooral komen omdat Kat sinds 2011 in onmin leeft met zijn voormalige advocaten Marjolein Vissers en Yehudi Moszkowicz van Advocatenkantoor Vissers & Moszkowicz. Hierbij heeft Kat zeer denigrerende en racistische uitspraken gedaan die antisemitisch van aard waren. Ook begon Kat sinds eind 2011 de Holocaust te ontkennen. Uiteindelijk verloor Kat een rechtszaak tegen Vissers en Moszkowicz waarbij hij zijn website klokkenluideronline.nl kwijtraakte. Ook heeft Kat nu geen vast woon- of verblijfplaats meer.
 
Kat is nu hoogstwaarschijnlijk in Laos waar hij een nieuwe klokkenluideronline-website (klokkenluideronline.is) is begonnen. Ditmaal is hij zelfs nog fanatieker geworden door extremere complottheorieën te beschrijven. Zo zou de onlangs overleden prins Johan Friso betrokken zijn geweest bij de moord op Marianne Vaatstra (welke onlangs opgelost is) in het kader van een groot pedofielennetwerk in Nederland. Vaatstra zou middels een ritueel vermoord zijn, aldus Kat die beweert zijn informatie van een getuige te hebben gekregen. Concreet bewijs is er niet maar volgens Kat zou het verklaren waarom hij al jaren voor de rechter wordt gesleept. De Nederlandse staat zou namelijk Friso willen beschermen.
 
Het lijkt er dan ook op dat Micha Kat definitief is doorgedraaid door alle tumult waar hij enkele tientallen jaren geleden nog als groot talent gold binnen de journalistiek.
 

Toon meer artikelen van deze auteur

Login of registreer om een reactie te plaatsen