Fout

alt

Na de stroom aan berichten over Groenlinks-politicus Bas Nugteren, is er nu de vraag om een reactie van Groenlinks. Bas Nugteren kwam in het nieuws toen er geluidsopnames opdoken waarop hij weigerde lezingen te organiseren die met Turkije te maken hadden. Ook weerde hij Turken van de Universiteit Utrecht.
 
De geluidsopnames dateren van eind 2011 en hadden direct te maken met een openingsreceptie van een nieuw onderzoeksinstituut. Bas Nugteren wilde geen academici erbij hebben indien zij de gebeurtenissen van 1915 weigerden te erkennen als een ‘genocide’. Ook al had de openingsreceptie helemaal niks te maken met de historische discussie omtrent 1915.
 
Ook serveerde hij bewust geen zalm maar varkensvlees toen de Turkse ambassadeur in Nederland de openingsreceptie bijwoonde alhoewel er specifiek om zalm was gevraagd door de organisatoren. De catering heeft daarna schriftelijk verklaard dat de zalm wel klaargemaakt was maar niet rondgebracht werd.
 
Kort daarna werd Bas Nugteren begin 2012 op het eerste oog weggestuurd bij de Universiteit Utrecht maar blijkt hij nog steeds betrokken te zijn als een adviseur omtrent culturele zaken. Dat terwijl Nugteren overduidelijk een afkeer heeft tegen andere culturen. Groenlinks heeft echter nog helemaal geen stappen ondernomen tegen Bas Nugteren.
 

Toon meer artikelen van deze auteur