Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

Volgens ingewijden stijgt discriminatie en racisme binnen de Universiteit Utrecht. De verklaringen komen op het schandaal rondom Bas Nugteren. Recent zijn geluidsopnamen uitgelekt waarop te horen is hoe Bas Nugteren eind 2011 anti-Turkse uitspraken doet. Zo wil hij onder andere een lijst met daarop de namen van mensen die een lezing over Turkije bijwonen.
 
Daarvoor is te horen hoe Bas Nugteren vraagt of de deelnemers Turks zijn. Als hij te horen krijgt dat ze allemaal de Nederlandse nationaliteit hebben, zegt hij lachend “Ja… Maar zijn het Turken?”. Hiermee blijkt de Groenlinks-fractievoorzitter van de Provinciale Staten van Utrecht zijn functie als Hoofd Algemeen Bestuurlijke Zaken stelselmatig te misbruiken om vooral Turken te weren.
 
Binnen de Universiteit Utrecht is al langer bekend dat Bas Nugteren vooral contacten onderhoudt met de als Koerdische nationalist en anti-Turkse racist bekend staande Uğur Ümit Üngör en Ido de Haan. Beiden zijn eerder betrokken geweest bij een rechtszaak wegens smaad en laster welke ze verloren hebben. Tijdens de rechtszaak werden onder andere de uitlatingen van Ido de Haan en Uğur Ümit Üngör besproken.
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen