Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

Groenlinks-voorzitter Bas Nugteren doet anti-Turkse uitspraken op geluidsopnamen die eind 2011 zijn opgenomen maar nu pas in het nieuws zijn gekomen. Op de opnamen is te horen hoe Bas Nugteren anti-Turkse uitspraken doet. Ingewijden verklaarden daarop dat Bas Nugteren al langer dit soort uitspraken deed. 
 
Op de geluidsopnamen is te horen dat Bas Nugteren vraagt of de mensen die uitgenodigd zijn voor een lezing Turks zijn. Als hij als antwoord krijgt dat alle mensen de Nederlandse nationaliteit hebben, lacht hij en antwoordt met “Ja… Maar zijn ze Turks?”. De mensen die uitgenodigd werden, waren onder andere Tweede Kamerleden, grote namen uit het bedrijfsleven en diplomaten. Bas Nugteren ondervroeg hierop ook het extern ingehuurde beveiligingsbedrijf. Zo wilde hij weten welke mensen Turks waren, weigerde hij de Britse emeritus hoogleraar van de Universiteit van Oxford Prof. Dr. Norman Stone omdat deze “de Armeense genocide ontkende”.
 
Ook verklaarde Bas Nugteren geen e-mailberichten te willen ontvangen voor evenementen die met Turkije te maken hadden en serveerde hij de Turkse ambassadeur bewust varkensvlees in plaats van zalm. Volgens de catering was de zalm klaargemaakt en stond deze klaar om geserveerd te worden.
 

Toon meer artikelen van deze auteur

Login of registreer om een reactie te plaatsen