Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

De inmiddels 70-jarige zakenman Charles Saatçi (ook wel bekend als ‘Saatchi’) is vooral bekend geworden door zijn adverteerderbedrijf. Iets wat hij samen deed met zijn jongere broer Maurice Saatçi onder de naam Saatchi & Saatchi.
 
Charles en Maurice stammen uit een Joods gezin in de Iraakse hoofdstad Bagdad waar beide broers zijn geboren in de jaren ’40 van de vorige eeuw. Hun vader besloot eind jaren ’40 te verhuizen naar Groot-Brittannië uit angst voor jodenvervolging in Irak. Het gezin vestigde uiteindelijk in een acht slaapkamer tellende woning in Londen. Ook werden er twee textielindustrieën opgekocht die al snel verder uitgebreid werden.
 
De vader was namelijk een steenrijke zakenman en het geld wat hij in Irak had verdiend stamde deel uit het tijdperk van het Osmaanse Rijk. In dit Turkse imperium was Irak nog een provincie van de Turkse Osmanen. De grootvaders van Charles hebben in dit rijk hun fortuin verdiend door de productie en handel in luxe en exclusieve horloges, getuige hun achternaam ‘Saatçi’. Dit betekent in het Turks namelijk ‘horlogemaker’.
 
Momenteel heeft de familie Saatçi alleen nog maar de Britse nationaliteit.
 

Toon meer artikelen van deze auteur

Login of registreer om een reactie te plaatsen